Sisteme de control acces. Pontaj electronic

Sistemele control acces sunt astăzi printre cele mai moderne, sigure și eficiente metode de protecție a unui obiectiv. Printr-un sistem control acces se poate restricționa fără probleme cine intră și cine iese dintr-un perimetru sau clădire. Indiferent că este vorba de persoane sau autovehicule, un sistem control acces va controla și memora toate detaliile de intrare ieșire. Astfel, administratia respectivului obiectiv va fi o sarcina mult mai usoara.

În principiu, functie de tipul de comunicatie intre echipamente avem doua tipuri de sisteme control acces. Acestea sunt respectiv:

  • Functionare independentă (standalone) în functie de o autorizare predefinita (preprogramata) si care nu comunica sau memoreaza evenimentele pe care le-a gestionat. În general, în acest cazuri avem în vedere sisteme de control acces pentru perimetre cu grad de securitate relativ scazut.
  • Funcționarea într-o rețea de tip RS485 sau Ethernet, care oferă posibilitatea de memorare a datelor. Evenimentele sunt inregistrate si pastrate intr-o memorie proprie sau transferate pe un sistem centralizator.

Dacă este să vorbim despre cât de complex este un sistem control acces, am putea spune că aceasta caracteristica e dependenta de:

  • metoda identificarii accesului;
  • tipul de echipamente electronice de comanda;
  • genul de instalatii/dispozitive care actioneaza in sensul interzicerii/permiterii accesului;
  • partea de software și setare circuite.

Identificarea accesului

servicii securitate timisoara

ASF Smart Systems este în măsură să instaleze pentru clienții săi terminale identificare pe bază de proximitate (tehnologie RFID) sau biometrice, care pot identifica o persoană pe baza caracteristicilor sale. În speță, în ultimul caz, vorbim despre amprente și identificare feței, tehnologii de mare și avansată tehnologie științifică. De asemenea â, ultimale situații oferă și un grad de securitate deosebit de ridicat.

Totuși, cele mai accesibile echipamente sunt cele de tipo RFID. În acest sens, putem oferi clienților noștri o multitudine de oferte de instalații, echipamente și accesorii. În schimb, despre identificarea cu amprente personale, afirmăm ca acestea sunt extrem de greu de fraudat.

Echipamente

Cele mai comune componente într-un dintr-un sistem de control acces sunt fără îndoială controllerele și cititoarele. Interconectate, legăturile oferite de ele asigură închiderea și deschiderea, de exemplu, a uneia sau mai multe usi. De asemenea, putem voirbi si despre traductoare/cititoare de proximitate sau biometrice.

Interconectivitatea echipamentelor se realizează cu software specializat.

Dispozitive de blocare/permitere acces

Cele mai uzuale dispozitive sunt de exemplu turnichetele. Ele sunt alese si utilizate inh functie de tipul d eintrare in incinta, cate persoane/malini, etc. De asemenea, un turinichet are înalte proprietati de rezistenta mecanica la uzura.

Yale electromagnetice și electromagneți de forță sau bolturile electromagnetice sunt utilizate la echiparea usilor de acces in vederea comenzii acestora de catre cititorul de proximitate.

Pentru accesul autovehiculelor sunt utilizate bariere auto amplasate la limita de proprietate in zonele de acces, fiind foarte utile si in cadrul sistemelor de parcare cu plata.

Software

Rolul softului este categoric în orice sistem control acces. Programatorii sunt suficient de inventivi pentru a produce și imagina cele mai sofisticate programe. Un software specializat dintr-un sistem control acces va avea întotdeauna cateva functii esentiale si subînțelese:

  • autorizare si blocare acces;
  • verificarea starii de prezenta sau absenta in orice moment;
  • starea usilor si a elementelor de comanda;
  • setarea si modificare de criterii de acces pe baza individuala sau de grup.

Pontaj electronic. Conexiune cu sistem control acces

servicii securitate si pontaj electronic

Un sistem control acces va putea fi conectat cu sistemul de pontaj electronic. Este poate una dintre cele mai revoluționare și eficiente tehnici folosite în gestionarea resurselor unei firme. Montarea si integrarea sistemului de pontaj electronic aduce cu sine câteva avantaje certe si care este inutil a mai fi dezvoltate.

Sistemele de pontaj electronic si integrarea lor cu sisteme de control acces sunt printre cele mai căutate aplicatii în domeniul securitatii si controlului din orice firma. Acestea elimina subiectivismul, oferă o situație exacta a timpilor de lucru, reduce pierderile financiare si frauda.

Instalearea unui sistem de pontaj electronic este un pas necesar spre obtinerea unei certificari de tip ISO 9000.

ASF Smart Systems are suficiente oferte utile in domeniul sistemelor de pontaj electronic si instaleaza oricand un sistem control acces, indiferent de complexitatea acestuia.

Contact

unde ne gasiti?

Informatii de contact

E-MAIL
Office@asfsecurity.ro
TELEFON
0784 800 500
E-MAIL
Timisoara, Str. Mures Nr.119