Sisteme detecție incendii

Un sistem detecție incendii este soluția modernă și actuală de alarmare la aceste evenimente. Au trecut vremurile când se bătea clopotul din turnul pompierilor. Orice sistem detecție incendii din zilele noastre are o puternică componentă electronică. Senzorii de la care primește informațiile sunt astfel calibrați și setati încât să detecteze fenomenele recunoscute a fi premergătoare unor incendii.

Sunt sisteme care prin tehnologia și software-ul specific încorporat au capacitatea ca încă din faza premergătoare să poată declanșa alarma. Se evita astfel ca un eventual incendiu să provoace daune majore.

alarme detectare incendiu

Sirena de incendiu

Sirena este elementul cel mai „sonor” dintr-un sistem detecție incendii. Când mecanismul la care este racordată reușește să dea alarma pagubele vor fi reduse și există șansa ca să fie minore. Orice incendiu provoacă daune din cauza flăcărilor și fumului rezultat în urma arderii de diverse materiale dintre care unele pot fi chiar extrem de toxice. Totuși, pagube semnificative sunt provocate chiar și de apa (sau materialele) folosite la stingere.

Pagubele produse la un incendiu sunt inevitabile. Tocmai de aceea se impune găsirea unui raport cât mai convenabil între sistemul de alarmare și detecție a unui incendiu și sistemul de stingere adecvat. Căci devine absolut nedorită ideea ca pentru a salva materiale de un milion de lei se foloseste tehnică de două milioane, iar pagubele produse de apă se ridică la alt milion. A fost doar un exemplu.

Principii de proiectare ale unui sistem detecție incendiu

Apariția unui incendiu nu poate fi prevăzută. Avertizarea unui sistem detecție incendii trebuie să poată fi făcută atât manual cât și automat. Mai mult, tehnologia actuală poate genera alarme și în mediul online cât și telefonic.

Proiectarea unui sistem detecție incendii trebuie să aibă în vedere, întotdeauna, siguranța oamenilor. Paradoxal, deși nu are nimic de tehnologie modernă în el, afișarea unui desen cu căile de evacuare este o metodă arhaică dar foarte bună. Acestea completează de minune un sistem detecție incendii.

În afară de detecția la incendiu, printre cele mai importante activități din cadrul asigurării siguranței clădirilor sunt detecția la scurgerile de gaze și detecția monoxidului de carbon. Tehnologiile utilizate folosesc senzori cu camera de ionizare, senzori de temperatură, senzori cu camere optice, senzori tip bariere de fum în infraroșu.

Echipamentele utilizate sunt furnizate de producători reprezentativi pe plan mondial și sunt avizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Atribuțiile unui sistem detecție incendiu

Un sistem detecție incendiu contribuie la siguranța persoanelor și a bunurilor din clădire. Sistemul de avertizare al incendiilor trebuie să ajute la reducerea pagubelor cât mai mult.

Instalând un sistem detecție incendiu se elimină costurile de recuperare în urma incendiilor.

În cazul sistemelor detecție incendiu adresabile principalul avantaj îl reprezintă indicarea exactă a punctului de alarmă.

Prezența sistemului detecție incendiu trebuie să ducă la eliminarea penalităților prin respectarea normativelor și a legislației în vigoare pentru obiectivele cu risc (legea nr. 307/2006).

Contact

unde ne gasiti?

Informatii de contact

E-MAIL
Office@asfsecurity.ro
TELEFON
0784 800 500
E-MAIL
Timisoara, Str. Mures Nr.119