Sisteme detecție incendii montate de ASF Smart Systems

alarme detectare incendiu

Un sistem detecție incendii este soluția modernă și actuală de alarmare la aceste evenimente. Au trecut vremurile când se bătea clopotul din turnul pompierilor. Orice sistem detecție incendii din zilele noastre are o puternică componentă electronică. Senzorii de la care primește informațiile sunt astfel calibrați și setati încât să detecteze fenomenele recunoscute a fi premergătoare unor incendii.

Sunt sisteme care prin tehnologia și software-ul specific încorporat au capacitatea ca încă din faza premergătoare să poată declanșa alarma. Se evita astfel ca un eventual incendiu să provoace daune majore.

Sirena de incendiu

Sirena este elementul cel mai „sonor” dintr-un sistem detecție incendii. Când mecanismul la care este racordată reușește să dea alarma pagubele vor fi reduse și există șansa ca să fie minore. Orice incendiu provoacă daune din cauza flăcărilor și fumului rezultat în urma arderii de diverse materiale dintre care unele pot fi chiar extrem de toxice. Totuși, pagube semnificative sunt provocate chiar și de apa (sau materialele) folosite la stingere.

Pagubele produse la un incendiu sunt inevitabile. Tocmai de aceea se impune găsirea unui raport cât mai convenabil între sistemul de alarmare și detecție a unui incendiu și sistemul de stingere adecvat. Căci devine absolut nedorită ideea ca pentru a salva materiale de un milion de lei se foloseste tehnică de două milioane, iar pagubele produse de apă se ridică la alt milion. A fost doar un exemplu.

Contact

unde ne gasiti?

Informatii de contact

E-mail

telefon

Adresa

Timisoara, Str. Mures Nr.119

Conecteaza-te cu noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *